PvM 310 : Lucinda Williams – Mama You Sweet

Speel aflevering 310

De tweede zondag in mei : Moederdag. En al jaren had de track van vandaag het bijna gehaald als mama/mom/mother plaat voor moederdag. Met het uitzoeken van de PlaatVanMaat maak ik voor speciale gelegenheden een playlist, en tijdens het draaien van de lijst, schrap ik telkens een nummertje weg. Ieder jaar bleef Mama You Sweet van Lucinda Williams tot het einde van de avond in de lijst, en twijfelde ik tussen de toen gekozen plaat en die van Lucinda. De keus voor dit jaar was dus makkelijk, dit jaar is Mama You Sweet de moederdagplaat.

Moederdag

Lucinda Williams

Lucinda Williams, is al eens geweest in deze rubriek, en regelmatig hebben we naar haar verwezen. Geen wonder, zij is immers de ongekroonde koningin van de Americana. Op het album ‘West’ bezingt Lucinda een dubbel verlies, een lief dat haar liet zitten en een moeder die overleed. Dat laatste doet ze in het nummer ‘Mama You Sweet’ . De gruizige stem van Williams klinkt ingetogen, de coupletten worden als het ware opgezegd, de pijn van het verlies van haar moeder druipt uit de speakers. Het lijkt zo’n simpel kabbelend liedje maar het kruipt onder je huid. Een zeer persoonlijk nummer van Lucinda, geschreven in een voor haar moeilijke tijd. Mooi eerbetoon aan haar moeder, en daarom vandaag de Moederdag-PlaatVanMaat.

Comments are closed.