PvM 311 : The Common Linnets – Broken But Home

Speel aflevering 311

Vorige week hadden we een kabbelend moederdagliedje, vandaag borduren we daar op voort. Voortkabbelende liedjes blijken het plotseling heel erg goed te doen. Net als de muzieksmaak van Nederland trouwens, iedereen is helemaal om, Country Americana en Folk vinden we sinds vorige week zaterdag massaal goed. WE hebben namelijk een tweede plaats behaald op het Eurovisie Songfestival!, het vorige week uitgekomen album van The Common Linnets is reeds goud, ze zijn niet aan te slepen.

The Common Linnets

Vooraf vond bijna niemand het lied Calm After The Storm van Ilse de Lange en Waylon (alias The Common Linnets) de moeite waard: saai, voorkabbelend, niet opvallend …. Wat een commentaar had de enen na de andere  zogenaamde ‘songfestivalkenner’, en wat geweldig dat het zo anders is uitgepakt. Ilse en Waylon zijn gelukkig hun roots trouw gebleven, en hebben de kans gegrepen dit aan een groot publiek te tonen. Een mooie emotionele Ilse afgelopen week bij RTL Late Night, waarin ze snikkend verteld dat ze nu wel de aandacht krijgt van de grote platenmaatschappijen, voor de muziek waar ze al 15 jaar voor strijd.

The Common Linnets

Ilse en Waylon hebben de weg vrijgemaakt voor echte muziek, zij hebben hun nek uitgestoken en muziek gemaakt waar ze van houden. Ze hebben een prachtig album gemaakt, dobro, mandoline,  viool, banjo alles komt langs. Een nummer dat eruit springt voor de professor en zijn vrouw is Broken But Home, daar komen die beide fantastische stemmen prachtig bij elkaar, maar ook ‘Give Me A Reason To Write You One’ blijft zo lekker hangen.

The Common Linnets

Als dit nu de standaard gaat worden op de Nederlandse radio, zou dat zelfs het einde van deze rubriek kunnen betekenen: het moet immers muziek zijn dat je niet of niet vaak op de radio hoort.  Moet ik dan pop/house/r&b/dubstep of hoe het ook allemaal mag heten, in de PlaatvanMaat centraal stellen? Nee, gelukkig was een andere voorwaarde dat het uit de kast van de professor moet komen. Mochten er nu wel radiostations zijn die interesse hebben in country, blues, folk of Americana: beluister de afgelopen 310 afleveringen van de plaatvanMaat en U bent redelijk op de hoogte.

Comments are closed.