PvM 313 : Jeff Talmadge – 40 Days Of Rain

Speel aflevering 313

Met de buien van afgelopen week, en de hoge waterstanden als gevolg daarvan moet de PlaatvanMaat wel over regen gaan. De Vecht loopt letterlijk over, de waterschappen zijn druk alle overtollige water netjes af te voeren. Zoals u heeft kunnen volgen op radio en TV Oost en de internetsite, zijn veehouders in het gebied verzocht de dieren uit de uiterwaarden te halen, en zijn campings, recreatiebedrijven en restaurants langs de rivier gewaarschuwd rekening te houden met de hoge waterstanden. En dan komt al dat water uit de Balkan ook nog via de grote rivieren onze kant op: de natuur is redelijk van slag.

Hoog Water in de Vecht bij Ommen

In de cd-kast staan legio regenplaatjes, het was weer een heerlijke avond. De regen kletterde op de erker, het was lekker donker, kopje warme chocolademelk erbij, en veel droevige muziek, dat was genieten. Gezien de hoeveelheid aan rain-songs moest ook nog een lekker Belgisch trappistbiertje worden ontkurkt, het is elke week weer afzien hoor.

Jeff Talmadge

Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Amerikaan Jeff Talmadge. Jeff was advocaat, en had tot 2003 een eigen kantoor, waar hij de advocatuur combineerde met het schrijven van nummers. Maar gaandeweg werd hij bekender, kreeg steeds meer optredens en moest kiezen. Hij koos gelukkig voor de muziek, kwam onder contract bij het Nederlandse Corazong, en heeft inmiddels een aantal fraaie cd’s uitgebracht. Op het album “Blissville” staat de track voor vandaag, 40 Days Of Rain. Laten we hopen dat hij geen gelijk heeft, we hebben nu even genoeg regen gehad.

Comments are closed.