PvM 314 : Bettye Lavette – The More I Search

Speel aflevering 314

Een druk muzikaal weekend, dit pinksterweekend. In Landgraaf het grootse PinkPop, her en der in den lande allerlei kleinere festivals en optredens. Natuurlijk het fameuze Rib’s en Blues festival in Raalte, en in Enschede het Freshtival en het geheel nieuwe Memphis Heart ’n Soul festival.

Memphis Heart 'n Soul Festival Enschede

Die laatste speelt zich geheel af op de oude markt, dat zich van vrijdag tot en met maandag het meest swingende plein van Nederland noemt.  Allerlei muziek die haar wortels heeft in het zuidelijke deel van de Verenigde Staten passeert de revue: soul, blues, rock ’n roll, bluegrass, gospel en country. Een enorm aanbod van diverse stijlen, vandaag en morgen begint het al om één uur  ’s middags en gaat het door tot middernacht.

Bettye Lavette

Bettye Lavette

Zaterdagavond betrad de 68 jarige soul-rot Bettye Lavette het podium. Bettye Lavette zingt al meer dan 50 jaar de longen uit haar lijf, haar rauwe en unieke stem in combinatie met haar  jarenlange ervaring maakt haar tot één van de meest geloofwaardige soulzangeressen.  In de jaren ’60 deelde ze meermaals het podium met James Brown, scoorde hits met ‘ My Man – He’s A Lovin’ Man’ en ‘Let me down easy’ en was actief op het Motown label. Maar de grote doorbraak volgde pas tientallen jaren later, pas in 2005 met het album ‘I’ve Got My Own Hell To Raise’ verwierf Lavette de cultstatus die ze altijd al verdiende. Haar late doorbraak heeft LaVette de bijnaam “best bewaarde geheim van de soul” opgeleverd. Maar gelukkig voor ons is ze niet verborgen gebleven, en kunnen we vandaag “The  More I Search (The More I Die)” voor u draaien.

Comments are closed.