PvM 316 : Doug MacLeod Band – Lone Wolf

Speel aflevering 316

Opmerkelijkste nieuws van afgelopen week vond ik de terugkomst van de wolf in Nederland. Woensdag was in het nieuws dat een wolf zich voor het eerst sinds in meer dan honderd jaar heeft laten zien in Nederland, en wel nabij Ootmarsum. Het dier is begin juni door onafhankelijke waarnemingen op meerdere plekken gespot. De wolf kwam uit Duitsland en keerde na zijn omzwervingen in een natuurgebied in Noordoost-Twente grotendeels via dezelfde weg terug.

Wolf

Wolf

Ironisch genoeg werd dinsdag bekend gemaakt dat de organisatie “Wolven in Nederland” camera’s gaat plaatsen in gebieden langs de Duitse grens tussen Noord-Groningen en Nijmegen. In samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, willen ze met hard bewijs komen dat de wolf definitief terug is in Nederland. Waarschijnlijk wilde deze wolf ze de investering besparen, en heeft zich even laten zien bij zijn verkenningsrondje door Twente.

The Doug Macleod Band

De track voor vandaag is een oudje van de Doug MacLeod Band. Van de cd ‘Ain’t The Blues Evil’ uit 1991 draaien we ‘Lone Wolf’. Het zal nog wel enkele jaren duren voor er zich definitief een wolvenroedel vestigt in Ootmarsum, tot die tijd zullen de waarnemingen waarschijnlijk meestal een Lone Wolf betreffen.

Comments are closed.