PvM 319 : Doug Seegers – Annie’s Song

Speel aflevering 319

Op de straat in Nashville zit een oude magere grijze man met alleen zijn gitaar. De gitaarkoffer staat open, een handgeschreven briefje waar op staat “Zonder werk, alles helpt.” Twee Zweedse TV-makers die een reportage maken over de muzikanten die het niet hebben gered in Nashville, zien hem spelen. Ze zijn verbijsterd als ze hem “Going Down To The River” horen spelen. De volgende dag nemen ze hem mee naar Hendersonville om in Cash Cabin, de studio van Johnny Cash, een versie van dit nummer met hem op te nemen.

Doug Seegers

In Zweden wordt dit nummer een grote hit en een platenmaatschappij biedt Seegers een contract en een budget voor het maken van een plaat aan. Blijkbaar een behoorlijk budget, want op dit debuut van Seegers, Going Down To The River speelt de crème de la crème van Nashville mee, en het is geproduceerd door topproducer Will Kimbrough. Kimbrough belt zijn vriend Buddy Miller om wat voor het album te komen inspelen. Aangekomen in de studio herkent Miller in Seegers zijn oude maat Duke The Drifter met wie hij midden jaren ‘70 voor korte tijd een duo vormde en die hij daarna uit het oog verloor. Zo kan het lopen in het leven.

Doug Seegers

Doug Seegers kwam 17 jaar geleden van New York naar Nashville om daar te worden ontdekt, en eventueel werk te vinden als timmerman. Doug leefde in die periode als straatzanger, en veelal verbleef hij ook de nachten op straat, hij was geruime tijd dakloos en verslaafd. Momenteel is hij in Zweden, speelt op festivals, deelt het podium met Neil Young en Dwight Yoakam en bracht een prachtig countryalbum uit. Op dat album ook een duet met Emmylou Harris, die hem onlangs belde. Emmylou prees hem voor zijn zang, Doug bracht stotterend een paar dankwoorden uit, hing op en huilde. Dat hem dat nog mocht overkomen, de grote Emmylou die hem belde!

Mooi verhaal, mooi persoon en een prachtig album. Hoe heeft zoiets 17 jaar onopgemerkt op straat kunnen spelen in het mekka van de country: Nashville. Laten we er van genieten, van het openingsnummer ‘Annie’s Song’, country met een scheutje soul door die heerlijke stem van Doug.

Comments are closed.