PvM 323 : Whiskey Meyers – Ballad Of A Southern Man

Speel aflevering 323

We zakken eens weer af naar de zuidelijke staten van Amerika, naar Texas dit keer. Daar komen de jongens van Whiskey Meyers vandaan. Op internet las ik een mooie beschrijving van de band : Whiskey Myers is the best newish old band you have never heard. De vijf muzikanten die in hun eigen staat inmiddels redelijk bekend zijn, met name door hun vele optredens, proberen hun faam langzaam uit te breiden. Luid en trots zingen ze, met een verfrissende directheid en duidelijkheid. Rebelmusic noemen sommigen het, Southern Rock is het in ieder geval. Lynyrd Skynyrd en de Allman Brothers zijn duidelijke inspiratiebronnen, Tom Petty klinkt er ook in door, maar ze zijn toch vooral zichzelf. Met hun lange haar en volle baarden zien ze eruit alsof het nog 1975 is.

Whiskey Myers

Drie albums heeft Whiskey Meyers inmiddels uitgebracht, de laatste dit voorjaar.  Met drie gitaristen klinkt overwegend ruige southern rock, maar ook enkele prachtige ballads staan op de platen. Het tweede album “Firewater” wordt bijvoorbeeld afgesloten met het door leadzanger Cody Tate alleen gezongen, geschreven en gespeelde  “Song For You”, een ingetogen akoestisch nummer over de impact van het overlijden van zijn vader Tate.

Whiskey Myers

Eveneens van dat album is ‘Ballad Of A Southern Man’, de track voor deze week. Door de eenvoud, het lekkere refreintje, is het een echte oorwurm. Het blijft hangen. De rest van de middag hoor ik u steeds  weer neuriën : Grandma’s in the kitchen ……

Comments are closed.