PvM 321 : Joss Stone – Take Good Care

Speel aflevering 321

Afgelopen woensdag was een historische dag voor Nederland. Naar aanleiding van de tragische vliegtuigramp in Oekraïne heeft premier Rutte woensdag 23 juli 2014 als dag van nationale rouw verklaard. Rond vier uur kwamen de eerste slachtoffers aan in Eindhoven, en werden ontvangen door de nabestaanden, koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister-president Rutte. Ook vertegenwoordigers van landen met slachtoffers waren aanwezig. Bij de aankomst van de vliegtuigen schalde the last post op trompet, gevolgd door een minuut stilte. Een indrukwekkend en respectvol onthaal van de slachtoffers.

Ook de lange rouwstoet over de lege autowegen gaf een waardig beeld hoe Nederland deze dag beleefde. Indrukwekkend, ondanks dat het ‘maar’ 40 van de ruim 190 Nederlandse slachtoffers vervoerde. Beeld je eens in als allemaal tegelijk waren gekomen? De vlaggen hingen overal halfstok, klokken werden geluid, molens stonden in de rouwstand. Het verkeer stond even stil, iedereen was er in gedachten bij.

Rouwstoet vlucht MH19

Vlaggen Halfstok Deventer

’s Avonds zat ik in de tuin te denken welk nummer daar nu goed bij zou passen. Verschillende opties heb ik beluisterd, totdat mevrouw Maat naar buiten kwam, en zei : kom binnen luisteren, ik heb hem, en luister goed naar de tekst!. Ik kreeg het cd boekje in de hand gedrukt met daarin de songtekst. Hoe toepasselijk en doordringend gezongen door Joss Stone, wat een plaat! Het staat op dat geweldige album LP1 en heet Take Good Care.

Take good care

Don’t push the button

Life’s so precious when you’re

Standing in the firing line

You don’t know me

But I seen you

Oh so high and mighty

Shooting at some friends of mine

Just take good care

Don’t push the button

Life’s so precious when you’re

Standing in the firing line

Too much blood

Too many tears shed

Just how much before the madness

Turns us all to dust

Have you had enough?

Just take good care please

Don’t push the button

Life’s so precious when you’re

Standing in the firing line

Comments are closed.