PvM 322 : Linda Ronstadt & Emmylou Harris – Loving The Highway Man

Speel aflevering 322

Afgelopen maandag ontving de Amerikaanse zangeres Linda Ronstadt de National Medal of Arts uit handen van president Barack Obama. Deze hoogste Amerikaanse culturele onderscheiding wordt jaarlijks aan een tiental kunstenaars uitgereikt, maar gaat relatief weinig naar popmuzikanten. Linda’s kreeg de prijs voor haar “one-of-a-kind voice” en haar hulp de weg te plaveien voor generaties van vrouwelijke artiesten.

Linda Ronstadt Medal Obama

In tegenstelling tot haar lifetime Achievement Award uitreiking in de Rock And Roll Hall of Fame eerder dit jaar kon Linda deze onderscheiding wél persoonlijk ontvangen. Door de ziekte van Parkinson is het voor Ronstadt onmogelijk om nog te zingen, en te reizen, maar de reis naar het Witte Huis lukte gelukkig wel. Ze werd door een militair in een rolstoel naar de zaal gebracht en kon tijdens de ceremonie zelfs een stukje lopen om bij Obama op het podium de onderscheiding in ontvangst te nemen. Daar op het podium kreeg Linda Ronstadt eindelijk antwoord op de vraag die ze zichzelf al tientallen jaren stelt : “When Will I Be Loved?” President Obama fluisterde in haar oor dat hij vroeger een beetje verliefd was op haar.

Linda Ronstadt & Emmylou Harris - Western Wall The Tucson Sessions

De in 1946 geboren Linda Ronstadt maakte begin jaren zeventig deel uit van de toen opbloeiende singersongwriter- en countryrockscene. Haar begeleidingsgroep uit die tijd ging later op eigen kracht verder als The Eagles. De track die we gaan draaien komt van een album dat Linda in 1991 samen met Emmylou Harris maakte : Western Wall – The Tucson Sessions. Twee grande ladies of country samen staat garant voor kwaliteit, en dat maakt het kiezen weer lastiger. Het geweldige nummer Falling Down, geschreven door Patti Griffin of toch het openingsnummer Loving The Highway Man? Na een paar keer achter elkaar luisteren is het de openingstrack geworden, Linda Ronstadt en Emmylou Harris met Loving The Highway Man.

Comments are closed.