PvM 324 : Warren Haynes – Everyday Will Be Like A Holiday

Speel aflevering 324

Terwijl voor velen de vakantie is afgelopen, of zijn einde nadert, geniet Professor Maat nog van een heerlijke vakantie. Geen reisplannen deze keer, lekker knoeien in en rond om huis. Met  het mooie weer van afgelopen weken zwiert hij in de hangmat in de tuin. Als het weer iets minder is zijn er voldoende klusjes, hij verveelt zich geen moment. Toch heeft hij even tijd kunnen vrijmaken, en een vakantieplaat uitgezocht.

Warren Haynes

Eentje van singer-songwriter en weergaloos musicus/gitarist Warren Haynes. Naast zijn rol in The Allman Brothers Band of als vervanger van Jerry Garcia in The Grateful Dead is Warren actief in Gov’t Mule, en heeft een zeer bescheiden solocarrière. Zijn eerste soloalbum kwam uit in 1993, de tweede “Man in Motion” in 2011, achttien jaar later! Warren heeft voor dit laatste album een aantal fantastische muzikanten bereid gevonden mee te spelen, het predikaat begeleidingsband is echter niet van toepassing, alle muzikanten krijgen genoeg ruimte zelf te excelleren. Wie een beetje bekend is met Haynes’ manier van werken kent de eindeloze solo’s en geweldige jam’s. De gemiddelde duur van de nummers op dit album blijft deze keer ‘beperkt’ tot zeven minuten per nummer.

Warren Haynes - Man In Motion

Het nummer dat we vandaag gaan draaien is slechts vijf en halve minuut, ongekend voor Warren. Het komt vast doordat Haynes het nummer niet zelf schreef. Op Everyday Will Be Like A Holiday horen we de originele uitvoerende artiest William Bell vocale ondersteuning bieden. Prachtig nummer, mooie tekst, laat al onze dagen maar als vakantie zijn.

 

Comments are closed.